Digispark als een paswoord manager

Digispark in powerbank

De Digispark van Digistump is een klein arduino compatible boardje dat direct in een usb aansluiting past. Al kun je er niet zoveel op aansluiten, in veel projecten is dat ook helemaal niet nodig. Het leuke van dit boardje is dat het zonder drivers in elke computer als een HID toetsenbord gezien kan worden. Je kan hem dus laten typen direct nadat hij is aangesloten via usb. Ook wel een Rubber Ducky genoemd. Natuurlijk kan je hiermee allerlei grappig en narigheid op iemand z’n computer veroorzaken maar ik gebruik het om een lang en ingewikkeld paswoord te laten typen. Met meerdere knoppen erop aangesloten kan het zelfs een paswoord manager zijn.

Iedereen weet wel wat tegenwoordig de gevaren zijn op internet en daarom heb je een sterk paswoord nodig voor alle websites waar je inlogt. Cijfers, kleine letters, hooft letters en het liefst nog eens leestekens. Een goed paswoord bestaat uit minsten 20 tekens. Maar dit is natuurlijk niet te onthouden en dat wil je ook niet 20x per dag intypen. Mijn Digispark Rubberducky doet dat zonder moeite.

En daarnaast komt het geregeld voor dat er een service gehacked word en dat je paswoord en email ergens op het darknet rondslingert. Om te controleren of jij ook al gevaar loopt kan je de website Gotcha.pw gebruiken.  Vandaar dat het zeer belangrijk is dat je voor elke website of service een ander paswoord gebruikt. Hiervoor gebruik ik een gratis paswoord manager – Keepass. Al mijn paswoorden zijn opgeslagen in een database en die database is weer beveiligt met een paswoord van 20 leestekens. Mijn digispark hoeft dus maar 1 paswoord te typen om toegang te geven tot honderden websites.

Ik heb een 18650 powerbank gebruikt als omhulsel en hier een mooie drukknop op gemaakt. Je kan de digispark natuurlijk ook zonder knop gebruiken. Handiger op een laptop bijvoorbeeld. Dan sluit je de digispark gewoon aan tot het paswoord is ingetypt en verwijder je hem weer uit de usb.

Als je de Digispark voor het eerst gebruikt moet er het een en ander aan de Arduino Ide toegevoegd worden. Lees deze beschrijving: Connecting and Programming Your Digispark

Download Sketch

Geef een reactie