Mijn eerste Arduino project.

2011 12 24 13.02.11

Mijn eerste project begon zo’n 5 jaar geleden en vooral in de wintermaanden maak ik er geregeld uitbreidingen op.

Het begon allemaal met een Harmoney One remote om mijn tv en hifi apparatuur te bedienen. Daarnaast had ik voor me nieuwe huis KlikAanKlikUit schakelaartjes gekocht. U kent ze waarschijnlijk wel ze zijn er in alle soorten en maten en ook in goedkopere varianten die allemaal op 433 mhz zenden en ontvangen. Maar het is natuurlijk wel jammer dat zo’n universele remote alleen IR uitzend. En zo begon in interesse in een Arduino Mega.

 

Ik heb mijn harmony one ingesteld met Sony tv codes en een IR Receiver gebruikt om de signalen te ontvangen op de Arduino. Je kan het ook proberen met deze example sketches. IRremote

De 433MHz-frequentieband is een vrijhaven voor draadloze low-powercommunicatie van apparaten, zoals weerstations, garagedeur-openers en hoofdtelefoons. Ook veel goedkope zenders en ontvangers voor het schakelen van apparaten en het dimmen van verlichting werken op de 433MHz-band. Om mijn KlikAanKlikUit licht te bedienen gebruik ik een RF zender met de Remoteswitch library. Ook hier zitten weer makkelijke sketches bij om te proberen. RemoteSwitch

Wees creatief door de 2 sketches door elkaar te mengen. Zo heb ik bijvoorbeeld een aparte knop voor alleen sfeerverlichting als ik een film opzet. Of als de tv uitzet, dan ook het licht na een minuut uit. Zo creer je je eigen scenario’s.

Zo heb ik er een LDR (lichtsensor) bij geplaatst. Als ik overdag de tv aanzet blijft het licht gewoon uit. Maar word het te donker in de kamer schakelt het licht vanzelf aan.

Het buzzertje wat je ziet is om een beetje feedback te krijgen als de signalen ontvangen worden.

Geef een reactie